Adnan Çabuk Siddashram ve Mistik Öğretiler Vakfı, Suruç Terör Saldırısı Basın Bildirisi

Yurdumuz yüzyıllar boyunca çok büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış, Anadolu toprakları medeniyetin beşiği olmuştur. Çok büyük uygarlıklara sahne olurken, çok da büyük acılar yaşanmıştır. Ülkemizde son zamanlarda bu acılar katlanarak çoğalmaktadır.

Yoga, önce kendi içimizde birliği ve bütünlüğü yakalamaya ve bu bütünlüğü yaşayan tüm varlıkların en yüksek hayrına kullanmaya teşvik eder. Dünyadaki her varlığın, toz zerresi dahil ne kadar kıymetli olduğunu, her kim ya da ne olursa olsun evrensel işleyişte bir yeri olduğuna şefkatle dikkat çeker.

Yoga’nın ilk kuralı şiddetsizliktir. Kendine ve tüm evrene şiddet uygulamamaktır. Yoga ve tüm kadim bilgilerde şiddetsizlik savunulur. Her varlık değerlidir ve özeldir. İnsanların kimlikleri, ırkları, dinleri, meslekleri sadece üstlerine giydikleri elbiseler gibidir. Ülkemizde ve tüm dünyada birlik ve beraberlik duygusunun artık kaçınılmaz olarak hissedilmesini, tüm ayrımların son bulmasını, insanın insan olarak, sanatla, medeniyetle yoluna devam etmesini, Anadolu’muzun da bunların ocağı olmasını diliyoruz.

Dün yaşadığımız üzücü olayın acılarını silebilmek için Adnan Çabuk Siddashram ve Mistik Öğretiler Vakfı olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya her zaman hazır olduğumuzu bildiriyor, kaybettiğimiz gençlerimizin ailelerine sabır ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.
Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için
Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim

Yunus Emre

Konu ile ilgili aklınızda birşeyler varsa lütfen yazınız.