Erol Benjamin SCOTT

Erol Benjamin ScottErol Benjamin Scott İstanbul’lu bir annenin, zenci bir babanın çocuğu olarak Kaliforniya’da 1962’de doğdu. Üniversiteyi Teksas’ta sistem analisti olarak bitirdikten sonra hem Amerika’da hem Türkiye’de sistem analisti ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Yeşiller Partisi’nde ve Greenpeace, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştı. Ekip çalışması, iletişim, proje yönetimi, kampanya yönetimi, yaratıcı drama, yoga eğitmenliği üzerine kendini yetiştiriyor.

Erol Benjamin Scott, ekoloji, gençlik, örgütlenme, gönüllü, eğitim projeleriyle ilgilenir, aikido, modern dans çalışmalarına katılır, taştan ev yapmayı, bahçıvanlığı ve marangozluk yapmayı çok sever, bebek bakıcılığı yapmıştır ve çocuklara yüzme, kayak, satranç öğretmek için fırsat arar, “Toplam Kalite Yönetimi” ni yönetim tarzı olarak benimser. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi projelerini destekler. Sürdürülebilir yaşam idealine yoğun eğitim çalışmalarıyla ulaşılabileceğine ve Anadolu’nun köylerine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkılması gerektiğine inanıyor.Permaculture teknikleriyle ve prensipleriyle toprağa yakın yaşamayı tercih ediyor.

Zeynep Aksoy ile 200 saatlik Hatha Yoga Temel Hocalık Eğitimini tamamlayarak hocalık sertifikası almıştır. Daha sonra Chris Chavez tarafından verilen ve bir yıl süren 200 saatlik Anusara Yoga Hocalık Eğitiminden sonra Patika Yoga merkezinin iki yıl yöneticiliğini yapmasının ardından Taylandaki Agama Yoga Okulu’nda yaklaşık yedi ay kalarak Yoga Alliance onaylı 500 saatlik üçüncü eğitici eğitimini almıştır. Almakta olduğu kişisel gelişim kurslarınla yaşam deneyimlerini birleştirerek çocuklar, gençler ve yetişkinlerle olan çalışmalarına devam eden Erol, düzenli olarak İstanbul’da yoga dersleri vermenin dışında Ankara, İzmir gibi şehirlerde yoga dersleri ve ekolojik-sosyal-ekonomik sürdürülebilirlik üzerine seminerler vermektedir.